Du unga vuxna

Innan & under gymnasiet drömde jag om det liv jag skulle lyckas skapa för mig själv efter studenten. När jag tog studenten kom verkligheten ikapp. Jag drömmer fortfarande men har insett att framtiden är oviss och att livet inte alltid är så enkelt! Jag började bli stressad över att jag inte hade kommit nära mitt mål i över huvudtaget. Mitt mål var att va bäst inom min karriär, ha rest mycket, på god väg att köpa en bostadsrätt samt att starta en familj. Det kanske låter som orimliga mål, det är dem också för de allra flesta.. men man vill ju gärna vara undantaget som klarade detta. De mål jag hade kanske skiljer sig från andras men jag vet att jag inte är ensam om att drömma stort om vad ”man ska” ha hunnit med innan 25. Som om 25 skulle vara en magisk ålder och att man efter det inte skulle vara kapabel att åstadkomma något mer.

Faktum är att jag knappt visste vad jag ville göra karriär inom när jag gick ut gymnasiet. (För er som inte vet tog jag studenten 2015 skulle egentligen ha tagit år 2014 men gick om ett år i högstadiet på grund av att jag hamnade efter och sedan var för lat för att jobba ikapp rent ut sagt och fick dåliga betyg inför gymnasiet).

På gymnasiet studerade jag Handel och administration och trodde att jobba i butik är de jag ville göra i livet, Jag tog studenten med ett samlat betygsdokument F i matte & något Handels ämne. Någon stans på vägen fick jag lov att inse hur orimligt det var att jag skulle nå ”framgång” plus ha startat en familj innan 25, man får liksom bara vara glad om man hunnit inse vad man vill göra karriär inom och om man hunnit plugga till det innan 25. Om man ger lite eftertanke så har vi ju enda fram till pension på oss att göra karriär. Har du drömmar om att ”lyckas” och bli framgångsrik så är det ju ingen brådska. Jag vill ju gärna ha en stadig ekonomi med en utbildning i botten som kan leda till att jag kan njuta av livet, men jag måste också inse att vägen till framgång också kan njutas av. Framgång behöver ju inte alltid vara lika med lycka trots allt.

Jag har nu kommit till ett stadie i livet då jag fortfarande drömmer om och strävar efter framgång men jag har insett att framgång inte nödvändigtvis behöver betyda samma sak genom livet. Det viktigaste för mig är att jag är lycklig och att de runt omkring mig mår bra.  Jag försöker njuta av resan till måna ”mål” och jag försöker hela tiden bena ut vad mina mål är och hur jag ska nå dem. Till och från känns det fortfarande som mina drömmar är orimliga men jag försöker att inte ge upp. Det enda är att jag inte har något tidsplan längre.  Även fast jag idag uppnått en bråkdel av det man egentligen drömmer om, men jag vill inte gräva ner mig och vara ”missnöjd” över mig själv för det, det vill jag inte. Jag jobbar på med hur jag ska hantera vägen dit 😉  Jag vill att vägen ska vara rak men måste njuta mer av de spontana och plötsliga vändningarna. Alla vägar går hit & dit, fram & tillbaka, upp & ner. Kanske kommer den kurviga backiga vägen vara det som gör att man njuter desto mer av sina framgångar när man väl når dit, kanske finns de en anledning till att alla inte kan uppnå framgång i unga år

Livet är inte alltid sol,ros och gröna skogar utan man måste kämpa lite, man måste må dåligt ibland för att uppskatta det som är bra. Man måste lära sig njuta av livet i helhet. Vissa kämpar med samma tjänst och företag hela livet för att ha råd att ha tak över huvudet och mat på bordet, medan andra klättrar på karriärstegen. Båda av dessa personer kan vara lyckliga på samma sätt som båda kan vara olyckliga. Allas lycka och olycka ser olika ut och vi kan inte jämföra vår framgång med någon annans.

Mycket av de jag skrivit är lättare sagt än gjort. Lätt att skriva att man ska njuta mer av livet. men försök, jag har ett helt annat synsätt idag och känner ingen större stress inför framtiden längre så länge jag känner mig tillfreds och lycklig. Jag älskar att stanna upp och njuta i stunden, trygghet och lycka kommer infrån.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>